Oranjevereniging Nijland

Jaarverslag 2014

Jaarverslag 2014

 

Het jaar 2014 zit er al weer even op, wij als Oranjevereniging hebben een fantastisch jaar achter de rug!

De voorbereidingen voor het dorpsfeest waren begin 2014 al in volle gang, maar daarnaast hadden we natuurlijk ook de eerste Koningsdag sinds de troonswisseling.

 

Op zaterdag 26 april was dan de eerste Koningsdag. Er werd gestart met een optocht voor de kinderen samen met het korps. De optocht was in het thema van het dorpsfeest.
Eenmaal terug kreeg iedereen een kopje koffie of thee met oranjekoek in de Mande.
De zaal liep vol met mensen, toen eenmaal iedereen binnen was heette onze voorzitter iedereen welkom. De uitslag van de optocht bekend gemaakt en alle winnaars ontvingen een leuk cadeau!

Hierna werd gestart met een activiteit voor jong en oud! En dat was een potje ouderwets bingo! Iedereen kon meedoen! Er werden 4 rondes gespeeld voor volwassenen en kinderen met leuke prijzen.
Na afloop kon een ieder op eigen gelegenheid gebruik maken van een lunchbuffet. Veel dorpsbewoners bleven gezellig eten. Een mooie afsluiting van een prachtige dag.

 

Op zondag 4 mei 2014 is er tijdens de dodenherdenking bij de Haan van Folsgare door twee OV-bestuursleden een krans gelegd namens de inwoners van Nijland.

 

En dan was het eindelijk zo ver! Donderdag 4 september 2014, dorpsfeest!
Thema, “De Wrâld draait troch!”

Om 19.00 uur verzamelden we bij de Mande om het dorpsfeest af te trappen met een optocht langs de versierde straten in Nijland. Onder begeleiding van het korps vertrekken we om 19:30 uur.
Bijna heel Nijland liep mee in de optocht en zo zijn we langs alle continenten van de wereld gelopen onder begeleiding van het korps.
Bij iedere versierde straat zijn we gestopt en werd er een presentatie gehouden door de betreffende straat. Door iedere straat was er veel tijd en energie in gestoken, wat een mooie bouwwerken en presentaties!
Na de optocht verzamelde iedereen in de tent, waar de band DeTour klaar stond om een feestje te bouwen. In de pauze kregen we de eerste tussenstand van de stratenstrijd van de jury te horen.
Vrijdagochtend om 9.45 uur was iedereen weer fris en fruitig aanwezig en werd het dorpsfeest geopend door onze voorzitter.
We gingen gelijk van start met de kinderspelen. De kinderen werden verdeeld in teams van vier en liepen een spel parcours van 7 spelen af. Alle kinderen waren erg fanatiek en deden leuk mee.
Op de andere helft van het veld waren de peuters en kleuters aan het vlagje steken met vlaggen van verschillende landen. Na de spelletjes kregen de kinderen patat in de tent en konden zich laten schminken.

Ondertussen begonnen op het hoofdveld diverse kaatsparturen aan het dorpskaatsen. We hadden maar liefst 21 kaatsparturen die meededen! En er werd volop gestreden!

Om 14.00 uur begon de Franse middag voor de volwassenen. Frans muziekje aan, wijntje erbij en jeu de boulen maar! We dachten aan vijf banen wel genoeg te hebben, maar uiteindelijk bleken er maar liefst 32 deelnemers te zijn.

Na afloop van de Franse middag was er een Linedance optreden in de tent. Hierbij werden er diverse dansen uit verschillende werelddelen gepresenteerd.
Aansluitend hadden we de prijsuitreiking van het dorpskaatsen, waarna iedereen gezellig bleef zitten voor een borrel.

Om 20.00 uur was het hele dorp weer in de tent aanwezig voor de Wereldse culturele avond. Voor het dorp, door het dorp. Alle deelnemende straten van de stratenstrijd lieten wat zien over het continent van hun straat.
Wat was dit een fantastische avond! Wat een creativiteit, enthousiasme en bovenal ook, wat een opkomst!
Als toetje deed het bestuur van de OV de slotact en de complete tent deed met ons mee!
Daarna kon er gedanst worden met muziek van Disco Silver! En in de pauze opnieuw een tussenstand van de stratenstrijd.

 

Zaterdagochtend om 9.45 uur waren de eerste Nijlanders alweer in de tent te vinden waar de broodnodige koffie al klaar stond.
Om 10.30 uur ging de captainsbattle van start. Hier vielen de laatste punten te behalen voor de stratenstrijd. In de sumoworstelpakken streden de vrouwelijke captains onderling en zo ook de mannen.

Om 12.00 uur stonden er diverse lekkere broodjes en soep klaar.
Na de lunch gingen we van start met het Landenspel: Nijlân aktief oer de wrâld! Met maar liefst 72 deelnemers! De deelnemers deden allemaal verschillende spelen met als thema een bepaald land. Jong en oud deden fanatiek mee!
Ondertussen kregen de kinderen een dansworkshop met dansen uit verschillende continenten.
Aansluitend konden alle Nijlanders als een pinguin even lekker buikschuiven!

Na het buikschuiven was het tijd voor het matinee met Sipke de Boer, en het was gezellig!
Het was dit jaar wat anders dan andere jaren, want na Sipke de Boer gingen we gelijk door en wel met de Hegemer Dekdweilers! Dit was super geslaagd en er zijn dan ook meerdere polonaises door de tent gegaan!

 

En dan was het al weer zondagochtend, de afsluiting in de feesttent met voorganger De Haan en Gospelkoor Joysingers.
Na afloop van de tentdienst was er voor iedereen nog koffie of thee en daarmee was het dorpsfeest 2014 officieel ten einde.

 

 

Wij als Oranjeverenging kijken terug op een fantastisch 2014!

De activiteiten die we hebben georganiseerd werden zeer goed bezocht en ontvangen!

Wij willen dan ook graag alle vrijwilligers, deelnemers, bezoekers, sponsoren, Henk en Roelie, hun medewerkers en anderen bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar en wij hopen als bestuur van de Oranjevereniging dit jaar weer een beroep op iedereen te mogen doen!

 

 

Bestuur Oranjevereniging Nijland