Oranjevereniging Nijland

Jaarverslag 2015

Jaarverslag 2015

 

2015 is geweest en wat hebben we weer een mooi jaar gehad als Oranjevereniging!

Dit jaar geen dorpsfeest, maar natuurlijk wel Koningsdag en later in het jaar het idee voor een leuke feestavond.

 

Koningsdag

Op maandag 27 april was het dan Koningsdag.
Koningsdag was voor ons gelijk een pilot om de voorgestelde polsbandjes te proberen om zo beter te kunnen controleren wie niet lid is van de Oranjevereniging en dus entree dient te betalen. Wat ons betreft is dit een succes en zetten we dit ook door.
De Koningsdag bestond uit een middag- en avondprogramma voor jong en oud samengesteld.
Iedereen werd ontvangen met een kopje koffie of thee en heerlijk stukje oranjekoek.
De sportzaal in de Mande was zo goed als vol! Een hele mooi opkomst dus.
Onze voorzitster heette iedereen van harte welkom en het korps speelde het Wilhelmus.
Daarna door met de activiteiten! Dit keer een foto speurtocht voor het hele gezin dwars door het dorp. In teams werd aan de hand van foto’s de betreffende locatie gezocht en werd een opdracht uitgevoerd. In De Mande waren er dezelfde opdrachten voor de achterblijvers. Hier werd ook fanatiek gestreden in diverse teams.
Na afloop van de activiteiten kon iedereen terecht voor een drankje bij Henk en Roelie, met aansluitend een buffet door De Mande verzorgd.
Iedereen bleef gezellig een hapje eten en na het eten werden de prijzen verdeeld onder de winnaars. Aansluitend hadden we voor de kinderen een leuke film en voor de volwassenen een cabaret duo Adyrf. Goed voor ieders lachspieren en soms pakt het iets anders uit dan gehoopt….. een goede leer voor de volgende keer.

 

Dodenherdenking

Op maandag 4 mei is er tijdens de dodenherdenking bij de Haan van Folsgare door Janke en Greta een krans gelegd namens de leden van de Oranjevereniging.

 

Vout Veest

Dit jaar dus geen dorpsfeest, maar we hadden als Oranjevereniging wel zin om nog een leuk feestje te organiseren!
Op zaterdag 14 november was het feestje dan ook daar! Een Vout Veest! Zelf waren we erg enthousiast en hadden er reuze zin in. Toch is het maar de vraag hoe het dorp er op reageert en wat er op afkomt en vooral ook hoe gekleed! Nou dat zat allemaal wel goed! Het was een zeer geslaagd feest en iedereen was verkleed!
Van superhelden tot de familie Flodder, gabbers tot cowboys, je kunt het zo gek niet bedenken!
Erg leuk om te zien dat het idee zo goed ontvangen is!
Daarnaast konden nog Voute kwartiertjes ingeleverd worden, waardoor er de hele avond gefeest kon worden op Voute muziek.

Wij als Oranjeverenging hebben een fantastisch 2015 gehad!

De activiteiten die we hebben georganiseerd werden zeer goed bezocht en ontvangen!

Wij willen dan ook graag alle vrijwilligers, deelnemers, bezoekers, sponsoren, Henk en Roelie, hun medewerkers en anderen bedanken voor de samenwerking in het afgelopen jaar en wij hopen als bestuur van de Oranjevereniging dit jaar weer een beroep op iedereen te mogen doen!

 

Tot slot willen wij ook graag Boukje en Sybrand heel erg bedanken voor hun fantastische inzet voor de Oranjevereniging in de afgelopen jaren!

 

Namens het bestuur van de Oranjevereniging Nijland